Coaching

Programma’s die hulp bieden bij gerichte problemen.

Samen wandelen

4 lessen speciaal gemaakt om jou te leren hoe je samen met je hond een leuke, ontspannen wandeling kan maken zonder getrek aan de lijn.

Deze cursus is ook geschikt voor honden die buiten prooigedrag vertonen of snel geneigd zijn om weg te lopen en daarom aangelijnd moeten blijven.

Benodigdheden voor de cursus; een stevige lange lijn van 10 meter. een korte lijn van 1.20/ 2 meter.
Bij voorkeur een tuig.

les 1: ‘bij mij is het leuk’ en ‘Leren sturen’
les 2: ‘samen wandelen’ en ‘afleiding weerstaan’
les 3: ‘Samen wandelen’ en ‘Lange-lijnvaardigheden’
les 4: ‘Samen wandelen’ en ‘samen wandelen aan de lange lijn’ €180,-

Hulp bij uitvallen aan de lijn

Valt jouw hond ook zo uit aan de lijn en wil je weten hoe je daar het beste mee om kan gaan? Dan is dit programma van 3 lessen wat voor jou!

Tijdens deze cursus leer je; afstand bepalen tussen jouw hond en waar hij naar uitvalt, veiligheidstechnieken, afleidingstechnieken

Les 1: theorie (lijnvaardigheid, weglopen, stresssignalen, ladder van agressie) en afstand bepalen. situatie bepalen zoals muilkorf nodig?
Les 2: “zoek”, “draai” en counterconditioneren
Les 3: muilkorftraining

€ 135,-

Deze cursus is bedoeld om verzorgers de tools te geven hoe om te gaan met een uitvallende hond. In géén geval is dit een vervanging voor gedragstherapie. Mocht jouw hond (zomaar uit het niks) uitvallen aan de lijn is het altijd raadzaam om een dierenarts te raadplegen. In veel gevallen speelt pijn mee met uitval- gedrag.

muilkorftraining

Er zijn een aantal situaties waarin je hond een muilkorf zou moeten kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld bij de dierenarts, de trimmer of het buitenland. Dan is het handig als jij precies weet hoe je dat op een positieve manier aan kan leren.

1 les € 45,-

Ik werk alleen met muilkorven met ruimte voor voeren en die geen corrigerende werking hebben. Baskerville muilkorven voldoen hier aan.

%d bloggers like this: